dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Training Samenspel met mantelzorgers (voor professionals)

Training Samenspel met mantelzorgers (voor professionals)

11 oktober 2021
Van 09:30 uur tot en met 12:15 uur

Professionals in Papendrecht kunnen in het najaar een gratis training volgen om de samenwerking met mantelzorgers te verbeteren. Als (zorg)professional doe je je best om zo goed mogelijke zorg en/of begeleiding te geven. Daarbij heb je regelmatig te maken met naasten.

Mantelzorg is de zorg en ondersteuning die partners, kinderen, ouders, broers/zussen en familie onbetaald aan een naaste verlenen. Professionals die in hun werk mantelzorgers tegenkomen, zoals verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen, begeleiders, sociaal werkers, jeugdwerkers, POH, gedragsdeskundigen et cetera zijn van harte welkom.

Deze training is geaccrediteerd bij het Registerplein, SKJ en Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Een betere samenwerking met mantelzorgers verhoogt je werkplezier en je deskundigheid. Ook draagt goed samenspel tussen de professional en de mantelzorger bij aan betere zorg en/of begeleiding. Daarnaast help je de mantelzorger de zorg beter vol te houden.
Na de training ken je als professional de verschillende rollen die mantelzorgers in kunnen nemen en hoe je daar zo goed mogelijk bij aan kunt sluiten. Ook begrijp je wat mantelzorg en het SOFA-model inhoudt en weet je heel bewust je eigen rol in te zetten.

Praktische informatie
Deelname is gratis. De training duurt een dagdeel en deelnemers kunnen kiezen uit de volgende data:

  • maandag 11 oktober 9:30 tot 12:15 uur (inloop 9:15 uur)
  • donderdag 18 november 9:30 tot 12:15 uur (inloop 9:15 uur)
  • maandag 29 november 13:30 tot 16:15 uur (inloop 13:15 uur).

Locatie: De Spil, Stellingmolen 184. De voorbereiding thuis van de cursus vraagt een half uur. Deelnemers ontvangen een reader met het cursusmateriaal en enkele verdiepende teksten.

Voor informatie en aanmelden kun je mailen naar mantelzorgconsulenten Suzanne en Patricia via mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of je kunt bellen naar Sterk Papendrecht 078-6154741.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Sterk Papendrecht

De Spil, Stellingmolen 184

mantelzorg@sterkpapendrecht.nl sterkpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!