donderdag 3 december 2020

Alles over Papendrecht

08
jan

Vuurwerk

Ruim 1300 gewonden, 77 miljoen euro aan uitgaven, miljoenen euro’s schade, hulpverleners, ja die mensen die de veiligheid dienen, massaal bestookt met (zwaar) vuurwerk en onder hen ook slachtoffers, tienduizenden (huis)dieren bang, artsen voeren meerdere operaties uit in de oud en nacht. Jawel, ik het heb over het afsteken van vuurwerk in de oud en nieuw nacht. Een traditie die het nieuwe jaar moet inluiden en een feest moet zijn. Van dat feest is weinig over.

Zoals ieder jaar roepen daarna vele prominenten, waaronder de chef van de Nationale Politie, de heer Akerboom, dat het afsteken van consumentenvuurwerk moet worden verboden. Een herhaling van zetten met weinig effect. (Bij Jinek je eigen collega steunen was een sterker statement geweest).

De politiek is aan zet, dit kan zo niet verder.
Vervolgens lees ik dat veel burgemeesters illegaal vuurwerk zwaarder willen aanpakken. Ik vrees dat dit niet gaat werken. Dit vraagt om handhaving en dat vraagt weer om capaciteit, maar ook om vervolging. Drie zaken waar ik niet van overtuigd ben dat we dan het lek boven water hebben. Dit zijn surrogaatmaatregelen, geen oplossingen. Er is maar een echte oplossing, een totaalverbod op consumentenvuurwerk.

Oud en nieuw 2020/2021 luiden we in met een geweldige lichtshow, al dan niet met drones, fantastisch gezicht, iedereen veilig en dus voor iedereen te bezoeken. Ook mooi voor de hulpverleners, ook voor hen wordt oud en nieuw een feest.

Alleen de VVD nog even overtuigen, zij zijn nog licht bedwelmd door champagne, dus dat komt wel goed. Ik heb daarbij trouwens geen enkel valide argument van hun zijde gehoord waarom we deze waanzin in stand moeten houden. 77 miljoen euro is natuurlijk wel veel BTW, dat moet het haast wel zijn, geld.
Dan heb ik het nog niet eens over het milieu gehad.

Deel dit bericht met je vrienden!

Bert Grimmius

Bert Grimmius

Bert Grimmius, 55 jaar, getogen in Papendrecht, even weggeweest, maar nu alweer 23 jaar hier, met veel plezier, woonachtig. Fractievoorzitter GroenLinks en lid Drechtraad.

Gehuwd met Merejo, samen hebben we 3 kinderen, welke allen nagenoeg uitgevlogen zijn. Werkzaam als politieagent bij de Politie Eenheid Rotterdam.

Scheidsrechter in de voetbal, regelmatig op de racefiets te zien, betrokken bij goede doelen, met name de kankerbestrijding.

Als rode draad het in dienst staan van de burger, daar krijg ik energie van.

Overzicht columns