zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Ambities
02
mei

Ambities

De Europese Unie wil 30% meer uitgeven. Nieuwe ambities, aldus Juncker en de zijnen. Oud beleid, zeggen Rutte en Blok in koor. Gezien de Brexit zouden we bovendien toch eerder minder Europees moeten uitgeven dan meer? En die korting die Nederland al decennia heeft moet natuurlijk blijven: we betalen als Nederland immers al zoveel.

De discussie wordt afgelopen jaar op kleinere schaal ook gevoerd in Drechtstedenverband. Ook daar voldoende ambitie, verpakt in de Groeiagenda. Ook daar is meer budget voor nodig, maar echt niet 30% meer vanuit de deelnemende gemeenten!

Gemeenten zijn op dit moment allemaal in een demissionaire status door de coalitie-onderhandelingen. En al doen ze in Zwijndrecht net alsof het huidige college met alle ambities van het beklonken brede raadsprogramma aan de slag kan gaan: ook daar is het wachten op de open sollicitatieronde en het nieuwe college.

In Papendrecht worden op dit moment de ambities voor de komende jaren uit-onderhandeld en krijgen ze hun plaats in het coalitie-akkoord. En zonder de regio te vergeten zitten er op voorhand veel lokale ambities in. Ambities die we zeker willen waarmaken om Papendrecht een stuk mooier, leuker, duurzamer en leefbaarder te maken. En nee: ik mag daar op dit moment niks over zeggen. Zeer tegen mijn natuur, ook als columnist, in. Maar de onderhandelingen zijn nu eenmaal nog niet geheel afgerond. Maar wat mij betreft staan voor Papendrecht deze lokale ambities voorop en niet de financiële kaders. Of zoals één van de onderhandelaars het zo mooi verwoordt: voor een goed plan is altijd geld.

Deel dit bericht met je vrienden!

Arno Janssen

Arno Janssen

Arno Janssen (1964), sinds 2012 woonachtig in Papendrecht en namens het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) lid van de gemeenteraad en de Drechtraad.

Samen met Madelon onder een dak met 5 van mijn 7 kids en schoonpa. Als universitair geschoold juridisch bestuurswetenschapper vooral veel gewerkt voor de rijksoverheid (o.a. onderzoeker, adviseur, strateeg en senior-beleidsmedewerker).

Ook ruim tien jaar ondernemer in Frankrijk geweest. Nu ondernemer in Dordrecht, redactielid van RaadsledenNieuws, schrijver en soms nog muzikaal actief.

De belangrijkste drijfveer: het belang van de inwoners en ondernemers in Papendrecht. Wat dat betekent wordt duidelijk in de meer dan 400 politieke blogs sinds 2014 en in de vele interacties met Papendrechters op social media. En uiteraard nu ook in wekelijkse columns op Papendrecht.net.

Overzicht columns