zondag 24 januari 2021

Alles over Papendrecht

Geen Madrid maar Papendrecht
22
jul

Anders dan gedacht

Een stad met een historisch karakter. Een aangename sfeer. Authentieke pleinen, straten en plekjes. Een koninklijke stad met pracht en praal.

 ‘Ja, laten we starten in Madrid en daarna het binnenland intrekken, om zo richting de kust te gaan. Dan vanuit Madrid weer naar huis.’ Zo zeiden wij afgelopen januari als gezin.

Spanje. Een land om te proeven, te zien, te ruiken, te horen en te beleven. Maar het loopt anders. Corona gooit roet in het eten. Wij hebben onze reis geannuleerd. Is dat erg? Nee, er zijn ergere dingen dan een vakantie annuleren. Is het vervelend en jammer? Ja, dat wel. Want wij hadden ons er oprecht op verheugd. Nou ja, wat in het vat zit….
En een alternatief voor onze vakantie komt er één dezer weken ook nog wel. 

Veel mensen blijven deze zomer dichterbij huis of gaan dagjes erop uit in plaats van verder weg op vakantie. Anderen gaan toch de grens over. Iedereen maakt daarin zijn eigen afweging. Ondertussen lezen wij wel wat minder opbeurende berichten. Het aantal Corona-besmettingen loopt weer op. In Nederland en daarbuiten. Komt er een tweede golf?
Laten wij hopen van niet! 

Het gekke is wel dat mede door het onzekere virus, de eigen omgeving weer extra wordt gezien en gewaardeerd. Vele mensen zie je fietsen en wandelen, ingegeven door het mooie zomerweer. Een wandeling of fietstocht vanuit Papendrecht - de polder in - blijft steeds de moeite waard! En de natuur is ook elke keer weer anders. 

Na een vakantie, fietstocht of wandeling kom je dan weer terug in je ‘eigen’ dorp. De plek waar je thuis bent.  Eens, Papendrecht is geen Madrid. Misschien bent u daar juist wel blij mee! Wél is Papendrecht al eeuwenlang een plaats aan de rivier waar het prima toeven is. En dat waarderen we vaak weer extra als we thuis komen. Zeker als we wat langer weg zijn geweest.

Wat uw plannen ook zijn in de komende periode: ik wens u deze zomer mooie en ontspannen momenten toe van proeven, zien, horen, ruiken en beleven! Dichtbij of toch verder weg! 

Deel dit bericht met je vrienden!