maandag 2 augustus 2021

Alles over Papendrecht

Blijven ontwikkelen!
12
feb

Blijven ontwikkelen!

Vandaag schrijf ik mijn laatste column voor Papendrecht.net. Niet omdat ik niet meer mag, maar omdat ik voor mijn werk een jaar naar Amerika ga om daar een opleiding te volgen; een kans die ik met beide handen aanpak. En omdat je geen verlof mag nemen als Raadslid, behalve bij zwangerschap of ziekte, heb ik mijn ontslag ingediend bij de burgemeester. Maar er zal ook na mijn vertrek gewoon een column van de VVD blijven verschijnen. Sophia neemt van mij het fractievoorzitterschap over en zij zal zich ongetwijfeld verder voorstellen in haar eerste column. Ik wens haar in ieder geval veel plezier en wijsheid toe.

In de zes jaar dat ik gemeenteraadslid mocht zijn, heb ik vele dingen meegemaakt, zowel in de coalitie als in de oppositie, waar ik over het algemeen met veel plezier op terug kijk. Zo ben ik trots dat we in de coalitieperiode de lasten gelijk hebben gehouden, zelfs iets verlaagd. En dat in een tijd dat het land een recessie doormaakte en dat ook in Papendrecht enorm moest worden bezuinigd. Inmiddels staat dat door de negatieve financiële voorspellingen helaas weer onder spanning en is de verlaging op de afvalstoffen alweer sterk verhoogd.

Daarnaast ben ik blij met het resultaat van de verbouwing van het gemeentehuis. Zeker wanneer we het vergelijken met de kosten die andere gemeenten aan dergelijke verbouwingen hebben, is er in Papendrecht toch een mooi en toegankelijk gemeentehuis neergezet. Ook ben ik blij met het nieuwe Fokker hoofdkantoor. Wellicht delen niet alle Papendrechters mijn mening, maar ik vind dat we met dit mooie gebouw Papendrecht duidelijk op de kaart hebben gezet.

Ook in de regio heb ik in mijn relatief korte tijd mooie dingen zien gebeuren. Mede door de inbreng van VVD-wethouders Korteland en Van Eekelen, die in de regio de Economie-portefeuilles hadden, hebben we de groeiagenda kunnen vaststellen en is de Economic Development Board in het leven geroepen. Allebei mooie initiatieven die Papendrecht en de regio zullen helpen.

Ook zag ik enkele mindere punten van de politiek. Zo werden de verkiezingen in 2018 flink overschaduwd door zaken die wij zogenaamd fout hadden aangepakt. Er werd ons tegenwerking verweten bij de vestiging van een fietsenhandel in de Coornhertstraat en ook waren er mensen niet blij met de oplossing die werd geboden voor het pand waar de bibliotheek in zat. Achteraf weet iedereen dat op dat moment het probleem niet bij ons lag. Als dat namelijk wel zo was, had de boel nu al opgelost geweest. Maar niets is minder waar. De fietsenhandel komt nog steeds niet in de Coornhertstraat en de bibliotheek staat al meer dan twee jaar leeg.

Op dit moment is de gemeenteraad bezig om een nieuwe vorm van vergaderen te introduceren. Zelf ben ik enorm blij met het introduceren van beeldvormende bijeenkomsten. De bedoeling daarvan is dat er samen met een breed publiek van inwoners, raadsleden, ambtenaren, collegeleden, bedrijven, belanghebbenden en andere geïnteresseerden wordt gewerkt aan beeldvorming. Dit zou kunnen leiden tot meer begrip bij de raadsleden, maar ook bij de overige aanwezigen. Vorige maand heeft de eerste beeldvormende bijeenkomst plaatsgevonden en daar zag ik dat er nog verbetering mogelijk was. Laten we maar blijven leren en blijven ontwikkelen.

Dat ga ik ook doen. Het gaat u goed en wellicht tot een volgende keer!

Deel dit bericht met je vrienden!

Marco de Haas

Marco de Haas

Niet geboren, maar wel getogen in Papendrecht. Getrouwd en twee kinderen. Als militair op dit moment werkzaam bij het ministerie van Defensie. Sinds 2014 voor de VVD in de gemeenteraad en sinds 2016 als fractievoorzitter. Daarbij probeer ik zaken altijd vanuit het positieve te benaderen: wat kunnen we wel bereiken? Met alleen schreeuwen vanaf de zijlijn komen we namelijk niet vooruit.

Overzicht columns