dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Claims
12
feb

Claims

Een aantal weken geleden heb ik me achter de schermen behoorlijk verbaasd over de claim die een raadslid legde op “zijn” idee voor een metrolijn (lightrail, doortrekken van de MerwedeLingeLijn). De dag daarvoor was ditzelfde idee en een onderzoek daartoe namelijk nog bijna unaniem geaccordeerd door de Drechtraad. Hoe vreemd dan om deze week opnieuw een lijsttrekker dezelfde claim te zien leggen. Ach, verkiezingstijd komt met deze gekkigheid, hoor ik u denken.

Ook landelijk zie je bijzondere claims. Zo zou Halbe Zijlstra in 2006 van Poetin zelf hebben gehoord over zijn plannen voor landjepik. Naar nu blijkt is hij helemaal niet bij dit gesprek geweest…

In een nieuwsbericht op 11 januari jl. kunnen we over het nieuw aan te leggen voedselbos lezen dat “GroenLinks hier bijzonder blij mee is”. Ik weet zeker dat dit voor alle politieke partijen geldt. Hun claim voor het Meldpunt Vuurwerkoverlast vind ik logischer en is wel authentiek.

Als lokale partij kan het PAB natuurlijk niet achterblijven. Het wil nu claims leggen op onze oorspronkelijk “leefbare” burgemeester, de acht landskampioenschappen in de zaal van PKC van 2018 tot 2025, de successen in 2020 van beide voetbalclubs en het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van ons eigen Excelsior. Uiteraard om deze lijst zo snel mogelijk uit te breiden met andere typisch Papendrechtse personen, zaken en dingen. Alleen het Ertepellertje en de historische muziektent zijn zelfs voor het PAB een no go-area. Maar dat weet iedereen!

(Columnistus Papendrechtus Satiricus)

Deel dit bericht met je vrienden!

Arno Janssen

Arno Janssen

Arno Janssen (1964), sinds 2012 woonachtig in Papendrecht en namens het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) lid van de gemeenteraad en de Drechtraad.

Samen met Madelon onder een dak met 5 van mijn 7 kids en schoonpa. Als universitair geschoold juridisch bestuurswetenschapper vooral veel gewerkt voor de rijksoverheid (o.a. onderzoeker, adviseur, strateeg en senior-beleidsmedewerker).

Ook ruim tien jaar ondernemer in Frankrijk geweest. Nu ondernemer in Dordrecht, redactielid van RaadsledenNieuws, schrijver en soms nog muzikaal actief.

De belangrijkste drijfveer: het belang van de inwoners en ondernemers in Papendrecht. Wat dat betekent wordt duidelijk in de meer dan 400 politieke blogs sinds 2014 en in de vele interacties met Papendrechters op social media. En uiteraard nu ook in wekelijkse columns op Papendrecht.net.

Overzicht columns