maandag 2 augustus 2021

Alles over Papendrecht

Het virus
04
mrt

Het virus

Wat begon als een ver van mijn bed show, ja het coronavirus, is inmiddels om de hoek verschenen. We hebben het er allemaal maar druk mee. We zijn de grapjes tijd voorbij. Sportwedstrijden gaan niet door, evenementen worden afgelast, scholen adviseren leerlingen thuis te blijven.
(Er zijn ook positieve kanten te melden, zo blijkt).

Natuurlijk moeten we ons voorbereiden, maar laten we eerlijk zijn, ieder jaar rondom deze periode kuchen, snotteren en proesten we allemaal en zijn er ook mensen die het niet redden. Heel vervelend natuurlijk, maar wel een jaarlijks terugkerend gegeven. We lezen ook alleen hoeveel mensen er aan dit virus zijn overleden en niet welke doelgroep het hier betreft.

Een andere kant is dat we ons weer bewust worden van onze hygiene, dat is wel weer mooi natuurlijk, de handgel is uitverkocht, we krijgen les in elkaar begroeten (vooral geen hand geven) en hoe we moeten hoesten (in de elleboog).
Typisch Nederland is natuurlijk ook dat we vooral de economie erbij halen. Dit virus heeft ook gevolgen voor de economie en dan met name negatieve. Alleen de uitverkocht handgel helpt natuurlijk niet. We reizen minder, gaan minder uit eten, vermijden plaatsen met grote concentraties mensen.

Ik weet niet hoe dat u dat doet, maar iedereen die ik tegenwoordig tegenkom kijk ik nadrukkelijk aan: ziet hij er uit als een net teruggekeerde wintersporter uit Italie of misschien wel een handelsreisje naar China gehad.

Ik ga het komend weekend naar Heerenveen, niks mis mee zou je denken, maar ik ga daar wel schaatsen kijken en daar doen ook Chinezen en Italianen aan mee. Misschien moet U mij maar even 2 weken negeren, hebben we allebei wat aan.

Overigens het Hoofdkantoor van Fokker staat nog steeds ernstig leeg, zou daar ook een virus heersen?

Deel dit bericht met je vrienden!

Bert Grimmius

Bert Grimmius

Bert Grimmius, 55 jaar, getogen in Papendrecht, even weggeweest, maar nu alweer 23 jaar hier, met veel plezier, woonachtig. Fractievoorzitter GroenLinks en lid Drechtraad.

Gehuwd met Merejo, samen hebben we 3 kinderen, welke allen nagenoeg uitgevlogen zijn. Werkzaam als politieagent bij de Politie Eenheid Rotterdam.

Scheidsrechter in de voetbal, regelmatig op de racefiets te zien, betrokken bij goede doelen, met name de kankerbestrijding.

Als rode draad het in dienst staan van de burger, daar krijg ik energie van.

Overzicht columns