vrijdag 21 januari 2022

Alles over Papendrecht

Kerstgeschenk
22
dec

Kerstgeschenk

De donkere tijd van het jaar heeft zo z’n charmes. Ook al is het dan donker, toch zijn er overal lichtjes. Afgelopen week liep ik met onze kinderen mee bij het Lichtjesfeest. Door donker Papendrecht was er een spoor van kleine lichtjes. En zo volgden we de bordjes door het donker ‘naar Bethlehem’. Telkens volgden we de ster die oplichtte in het duister. Op verschillende plaatsen werden we meegenomen in het kerstverhaal hoe Jezus, de Zoon van God op aard kwam en geboren werd. Het was fijn dat het Lichtjesfeest toch door kon gaan.

Binnenshuis heeft de donkerste tijd van het jaar ook z’n mooie kanten. Je bent bij elkaar en er is gezelligheid. Er is warmte, op verschillende manieren. Hoewel, dit jaar is het kringetje wel erg klein en zijn we toch wat beperkt met elkaar. Voor anderen is het sowieso een moeilijke tijd vanwege verdriet of eenzaamheid. Daarom zal niet iedereen uitkijken naar de feestdagen. Laten we omzien naar elkaar in deze lastige tijd!

Daarom is het wel een mooie gewoonte dat er rond kerst vaak cadeaus uitgewisseld worden. Je kunt dan laten merken dat je aan iemand denkt en dat je om iemand geeft. Veel werkgevers geven in de weken voor kerst dan ook een mooi cadeau aan hun werknemers. En in huiselijke kring worden er rond kerst met regelmaat cadeaus uitgedeeld. Voor kinderen is het om die reden vaak al een feest om vooruit te kijken naar kerst.

Dit jaar kreeg ik zelf ook een mooi kerstgeschenk. Ik ben iemand die graag leest en dan ben je dus blij met een boek. Dat boek kreeg ik dus van ‘de’ partij. Daar begin je dan meteen zo wat in te bladeren en te lezen. Een stukje over de tijd van advent, de weken voor kerst, sprak me aan. Ik las het volgende: ‘de verwachting van Christus’ komst zet het leven van hier en nu in perspectief. Ze bevrijdt mensen van de benauwende gedachte dat ze ‘uit het leven moeten halen wat erin zit’ en verlost hen van de angst dat machten van onrecht en geweld het laatste woord zullen hebben.’ Mooi toch?! Voor mij is dat hét Kerstgeschenk!

Ik wens u gezegende kerstdagen een goed 2022!

Deel dit bericht met je vrienden!