Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Kijkbuis-vrinden
08
nov

Kijkbuis-vrinden

De Fabeltjeskrant komt weer op tv. Nou ja, een remake dan, in 3D. Het moet allemaal moderner en waarschijnlijk sneller. Maar ongetwijfeld gaan we “zoef-zoef”, “hatsjiekiedee” en “tuut-tuut-tuut” wel weer terughoren. En natuurlijk de fameuze openingszin met “lieve Kijkbuis-vrinden”.

“Ja, ja, lieve kijkbuis-vrinden. Ook het verbouwde gemeentehuis gaat met zijn tijd mee”, aldus meneer de Uil. “Zo worden raadsvergaderingen nu ook live uitgezonden. Tenminste als de apparatuur en programmatuur werkt. De gebroeders Bever hebben hard gewerkt om de kinderziektes er uit te halen.”

Politieke vergaderingen zijn natuurlijk niet altijd even kijk- of luisterwaardig. Soms gaat het namelijk om hele saaie, maar wel nodige zaken. En ook maken de deelnemers het niet altijd even duidelijk voor de kijker. Of herhalen zij alleen maar wat al is gezegd. Menig TV-programma zou dan al snel sneuvelen onder een gebrek aan goede kijkcijfers.

De best bekeken uitzending van een vergadering is tot nu toe blijven steken op zo’n 200 views. Inclusief de kijkers achteraf. Gelukkig maar, want meer dan plusminus 100 kijkers tegelijkertijd voor een live-uitzending kan het systeem niet aan, zo is het namelijk ingekocht.

Donderdag 9 november is de volgende gelegenheid om in te schakelen. Om 17.00 uur beginnen dan de algemene beschouwingen over de begroting voor volgend jaar. Een goede mogelijkheid voor alle kijkbuis-vrinden om zich op de hoogte te stellen waar de politiek gekozenen zich zo allemaal druk om maken. Wat willen zij? Waar staan zij in belangrijke onderwerpen? Zeker met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen een prima gelegenheid om je politiek te oriënteren. Of herbevestigd te worden in de al eerder gemaakte keuze. Vooral in het eerste anderhalf uur krijg je meer informatie dan een stemwijzer je ooit kan geven.

Schakel dus in. Via de website Papendrecht.nl. Rechts onderaan zit de live-knop. Mocht je toch niet kunnen van 5 tot half 7? Geen nood: er is ook een “uitzending gemist”. Dus zoek je eigen Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar of Zoef de Haas. Of toch liever de gebroeders Bever, de sluwe vos of Meneer de Uil?

“Dag, lieve kijkbuis-vrinden. Veel kijk- en luisterplezier.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Arno Janssen

Arno Janssen

Arno Janssen (1964), sinds 2012 woonachtig in Papendrecht en namens het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) lid van de gemeenteraad en de Drechtraad.

Samen met Madelon onder een dak met 5 van mijn 7 kids en schoonpa. Als universitair geschoold juridisch bestuurswetenschapper vooral veel gewerkt voor de rijksoverheid (o.a. onderzoeker, adviseur, strateeg en senior-beleidsmedewerker).

Ook ruim tien jaar ondernemer in Frankrijk geweest. Nu ondernemer in Dordrecht, redactielid van RaadsledenNieuws, schrijver en soms nog muzikaal actief.

De belangrijkste drijfveer: het belang van de inwoners en ondernemers in Papendrecht. Wat dat betekent wordt duidelijk in de meer dan 400 politieke blogs sinds 2014 en in de vele interacties met Papendrechters op social media. En uiteraard nu ook in wekelijkse columns op Papendrecht.net.

Overzicht columns