zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

Koningsdag
28
apr

Koningsdag

Het Oranje Comité had dit jaar voor Koningsdag een prachtig mooi programma samengesteld. Er waren diverse optredens die door heel Papendrecht trokken. Voor mij was het meest opvallende het stel André van Duin en Corrie van Gorp die overtuigend typetjes meneer en mevrouw de Bok speelden. Er waren artiesten die fietsend door de gemeente hun act neerzetten. Activiteiten in de wijk op straat. Geweldig om te zien. Mijn complimenten aan de organisatie. Papendrecht was gisteren na een lange tijd weer levendig mooi. 

En nu op naar 4 en 5 mei. Het herdenken en het vieren van onze vrijheid staat dan centraal. Ik verwacht dat deze activiteiten dit jaar in bescheiden vorm zullen plaatsvinden. Ik hoop op een combinatie van fysiek en online. En wellicht is het een idee om het hele jaar door het belang van vrijheid te benadrukken. Niet alleen op één dag, maar het hele jaar door, door actuele gebeurtenissen in te zetten voor educatie. Daar kun je ook organisaties als de bibliotheek en de volksuniversiteit in Papendrecht prima voor inzetten. Naast herdenken en vieren samen leren van de alledaagse gebeurtenissen.  

Vandaag is het 28 april. De teugels mogen wat losser. En alleen al dat voelt als meer vrijheid. Ook al zie ik mij niet zo snel een terrasje pakken. Eerst maar eens vaccineren. En dat duurt nog wel even. Ik hoop dat dit nog voor onze zomervakantie gaat gebeuren. Gezien het tempo nu moet dat wel lukken. We leven van moment naar moment. Kijken soms terug, én kijken samen vooruit. 

Deel dit bericht met je vrienden!