zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Oranje boven!
25
apr

Oranje boven!

Nee, ik ben niet ineens fervent aanhanger van het koningshuis geworden. Al heb ik er, zoals vele Nederlanders, ook niet veel op tegen. Wat ik wel van jongs af aan leuk vind zijn de vele festiviteiten rond Koningsdag. En dit jaar bruist Papendrecht meer dan ooit tevoren. Met vele optredens en activiteiten in het centrum. Bijna alsof het Oranjecomité wat had in te halen…

Als liefhebber van live-muzikanten ga ik zeker kijken en luisteren naar Excelsior bij de muziektent om 9.00 uur en later om 11.00 uur in Top2000 setting op het marktplein samen met (mede-muzikant) Francesco Daniel. Daarna weer snel naar de muziektent voor de ongeëvenaarde live-act van de Amazing Stroopwafels (“ik ga naar Frankrijk”). Om vervolgens bij Willaerts The Origionals te bewonderen. Tussendoor loop ik waarschijnlijk langs de kraampjes en dekentjes van de vrijmarkt en pik ik wat geluid mee van de vele dj’s, Smarties, ukeleles en vele andere acts.

Pleinen, straten, plantsoenen: alles staat er fraai bij op Koningsdag. En ook al is ie nu minder bespeelbaar: zelfs de jeu de boules-baan op het marktplein is weer onkruidvrij en aangeharkt.

Teveel activiteiten om op te noemen dus. Een programma dat als open uitnodiging voor iedereen werkt. En dat allemaal georganiseerd door de vele vrijwilligers en georganiseerd vanuit het Oranjecomité. En niks ten nadele van de door de gemeente zelf georganiseerde editie van 2017: de kosten voor de gemeenschap zijn dit jaar nog niet de helft van die van vorig jaar. Hulde voor de organisatoren, sponsors en vele vrijwilligers dus! Oranje(comité) boven!

Deel dit bericht met je vrienden!

Arno Janssen

Arno Janssen

Arno Janssen (1964), sinds 2012 woonachtig in Papendrecht en namens het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) lid van de gemeenteraad en de Drechtraad.

Samen met Madelon onder een dak met 5 van mijn 7 kids en schoonpa. Als universitair geschoold juridisch bestuurswetenschapper vooral veel gewerkt voor de rijksoverheid (o.a. onderzoeker, adviseur, strateeg en senior-beleidsmedewerker).

Ook ruim tien jaar ondernemer in Frankrijk geweest. Nu ondernemer in Dordrecht, redactielid van RaadsledenNieuws, schrijver en soms nog muzikaal actief.

De belangrijkste drijfveer: het belang van de inwoners en ondernemers in Papendrecht. Wat dat betekent wordt duidelijk in de meer dan 400 politieke blogs sinds 2014 en in de vele interacties met Papendrechters op social media. En uiteraard nu ook in wekelijkse columns op Papendrecht.net.

Overzicht columns