zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Papendrechtse vrijwilligers actief
06
jun

Papendrechtse vrijwilligers actief

Op 30 mei 2018 schreef de vaste columnist van Papendrecht.net, Arno Janssen, zijn “laatste” column met de titel:  Open einde. Hij zocht een opvolger, bij voorkeur binnen de politiek.  Ik hoorde bij de mensen die hij gepolst had en zeiden: “daar heb ik geen tijd voor” , maar daar ben ik op terug gekomen.“

Ik heb besloten om het toch wel te doen. Als je als columnist wethouder kunt worden, geeft dit mij een mooi toekomstperspectief!

Ik ben getogen in Papendrecht en ken veel verenigingen en instellingen. Als raadslid ontmoet je heel veel mensen, maar ook als mens kom je met een diversiteit aan personen in contact. Zo heb ik vele jaren voor het goede doel de Mont Ventoux opgefietst en daar prachtige mensen bij ontmoet. Op 1 dag drie keer deze berg bedwingen onder het motto: “opgeven is geen optie”.  Dat doe je niet even en ook niet alleen.

Vandaag en morgen (6 en 7 juni) is de Alpe D’Huzes. Velen fietsen zich vandaag in het zweet om de Alpe D’Huez te bedwingen en dat meerdere keren. Het motto blijft overeind. Ook uit Papendrecht zijn er deelnemers fietsen, lopend of steppend onderweg naar de top. Allemaal hebben zij zo hun redenen.  Een familielid, vriend, collega op de spreekwoordelijke bagagedrager aanwezig.

Een dergelijk evenement kan niet zonder vrijwilligers en ook daar komt Papendrecht in beeld. Meerdere vrijwilligers van onder andere RTV Papendrecht zijn deze dagen ook actief op deze “Nederlandse berg”. Zij verzorgen een nonstop radio-programma.  In Nederland te beluisteren en dus voor de vele achterblijvers een prachtige manier om hun dierbaren te volgen. Met ontzettend veel enthousiasme volgen en interviewen zij deelnemers, familie, vrienden etc.

Vorig jaar hadden wij in Papendrecht De Samenloop voor Hoop, op de Markt. Ook een evenement in het kader van ophalen van geld voor de kankerbestrijding. Deze zelfde vrijwilligers waren daar ook bij aanwezig en heb ik en mogelijk ook jullie hun enthousiasme reeds mogen aanschouwen.

Vrijwilligers vormen een belangrijke schakel in ons bestaan. Wat je doet, voor wie en hoeveel tijd je erin stopt. Zij zijn onmisbaar.

Deze week is ook de avondvierdaagse in Papendrecht en de collecte voor Epilepsie. Mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers.

Deel dit bericht met je vrienden!

Bert Grimmius

Bert Grimmius

Bert Grimmius, 58 jaar, getogen in Papendrecht, even weggeweest, maar nu alweer 26 jaar hier, met veel plezier, woonachtig. Fractievoorzitter GroenLinks.

Werkzaam als politieagent bij de Politie Eenheid Rotterdam.

Scheidsrechter in de voetbal, regelmatig op de racefiets te zien, betrokken bij goede doelen, met name de kankerbestrijding.

Als rode draad het in dienst staan van de burger, daar krijg ik energie van.

Overzicht columns