maandag 19 april 2021

Alles over Papendrecht

24
mrt

Positief nieuws

Na de domper van samen nog wat langer volhouden is positief nieuws heel belangrijk. U heeft het misschien gemist maar er is ook positief nieuws, zelfs over corona. Ik weet heel goed dat er ook verdriet is. Voor sommigen is het positieve nieuws misschien een lach door de tranen heen, maar dan is die lach juist extra belangrijk. Dat positieve nieuws is trouwens niet eens zo moeilijk te vinden en het is ook nog dichtbij.

Wist u bijvoorbeeld dat het Pfizer-vaccin niet alleen voorkomt dat je besmet raakt, maar ook voorkomt dat je anderen besmet. The Times of Israël meldt een grote studie die dit aantoont. Soms zou je de positieve neveneffecten zomaar vergeten. Als u die ene keer per week of maand dan toch naar het werk gaat, rijdt u dan ook zo heerlijk filevrij? Wist u trouwens dat studenten dit jaar bovengemiddeld goed presteren? Ook mooi, de dierenasiels zijn vrijwel leeg omdat veel mensen een huisdier komen halen.

Hier in Papendrecht is er ook goed nieuws. Ons zwembad is weer open! Heeft u het al geprobeerd? Er komen zelfs mensen uit Vlissingen in Papendrecht zwemmen! Wat heerlijk dat dit weer kan. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om zodra er weer iets mag, hier ook direct gebruik van te maken in Papendrecht. Mogen de terrassen in Nederland straks weer open, dan geeft de gemeente Papendrecht ook direct veel extra meters de ruimte. Je kan er maar vast klaar voor zijn!

Kreeg u ook een kaartje van onze burgemeester? U weet wel die ansichtkaart om samen iets te gaan doen. Morgenavond maak ik weer samen een wandeling en ik zie dat ik bepaald niet de enige ben. Het is een gewoonte aan het worden die ik zou gaan missen als het straks niet meer hoeft. Ondertussen gaan we binnenkort starten met de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dat betekent nieuwe plannen maken. Heeft u ideeën? Loop een keer met me mee, ik hoor ze graag!

Deel dit bericht met je vrienden!

Leon van de Dool

Leon van de Dool

Leon is Papendrechter vanaf de derde klas van de basisschool, met uitzondering van een aantal jaren in Zambia (Afrika). Hij adviseert gemeenten en provincies in heel Nederland, doet wetenschappelijk onderzoek, schrijft af en toe een boek waarin de lokale democratie centraal staat en is vader van een groot samengesteld gezin.

Overzicht columns