Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Prikbus
11
aug

Prikbus

In Papendrecht hebben we inmiddels ook een prikbus. Het overgrote deel van de bevolking boven de 18 jaar in ons land die dat wilde, heeft zich laten vaccineren. Een deel van de Nederlanders is nog niet gevaccineerd tegen het Corona virus. Om deze mensen zoveel mogelijk te bereiken en zich ook te laten vaccineren, gaat men op pad met de zogenaamde prikbus. Dichtbij je huis of je werk is het gemakkelijker om je te laten vaccineren. Ook in ons dorp.

Ik vind het zeer prijzenswaardig dat organisaties zoals de GGD, de gemeenten, (huis)artsen, ziekenhuizen en het Rode Kruis alles uit de kast halen om een hoge vaccinatiegraad te halen. Het is ruimschoots aangetoond dat dit de beste bescherming is tegen het virus. Ook voor ons in Papendrecht.

Ik heb groot respect gekregen voor al die deskundigen die onvermoeibaar aan mensen uitleggen hoe de vaccins werken en waarom het belangrijk is dat je jezelf laat vaccineren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.

De vaccins zijn het resultaat van vele jaren onderzoek. Onderzoek dat nu de basis vormde voor de ontwikkeling van de huidige vaccins tegen deze Coronavirussen. De wetenschappers en medicijntoetsingsorganisaties hebben in korte tijd een topprestatie geleverd door alle zorgvuldigheidseisen toe te passen in dit proces. Dit met maar één groot doel: het bestrijden van de pandemie door mensen te beschermen tegen het virus.

De gemeenten, waaronder Papendrecht, zijn druk bezig mee te denken, samen met mensen uit de samenleving, hoe je het beste zoveel mogelijk mensen kunt bereiken. Er wordt meegewerkt in de organisatie van de vaccinaties. Als gemeenteraad van Papendrecht worden we op de hoogte gehouden en er worden vragen gesteld aan het college om de vinger aan de pols te houden.

Voor al die mensen die ons beschermen tegen dit virus: DANK!!

René van Engelen, tijdelijk fractievoorzitter GroenLinks Papendrecht

Dit is mijn laatste column als tijdelijk fractievoorzitter van GroenLinks Papendrecht.
Vanaf 23 september keert Bert Grimmius terug als fractievoorzitter en raadslid van GroenLinks.

Deel dit bericht met je vrienden!

René van Engelen

René van Engelen

René van Engelen vervangt tijdelijk Bert Grimmius die onlangs zijn lieve vrouw Merejo verloor en die zelf Corona kreeg. René is schoolleider Freinetonderwijs in Delft, auteur van o.a. ‘Grip op de groep’ en ‘De Jongenscode – Zó geef je les aan jongens’ en spreker. Hij is al vele jaren politiek actief, getrouwd, heeft drie uitwonende kinderen en is o.a. als vrijwilliger actief bij RTV Papendrecht.

Overzicht columns