vrijdag 22 januari 2021

Alles over Papendrecht

13
jan

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal!

Gisteravond is bekend gemaakt dat de lockdown nog een paar weken langer duurt.

Zuchtte u ook even net als ik?
Om je heen merk je “We zijn het zat” en dat is begrijpelijk.
Sommige lontjes worden korter, het vet op de financiële botten wordt minder, mensen worden ongeduldig en raken corona moe.

Ook hoor en lees ik tegengeluiden, mensen die met in mijn ogen soms met wilde theorieën van alles beweren. Ik kan me in het meeste niet vinden maar laat eenieder in zijn waarde. We leven in een machtig mooi land, waar dat allemaal mogelijk is en dat koester ik.

Zelf kies ik er voor om positief te blijven, dat gaat niet vanzelf en iedere dag maak ik die keuze bewust opnieuw. Positief zijn wil niet zeggen dat alles goed is, maar proberen om het goede te zien in alles.

Zo blijkt dat door alle maatregelen 58.000 levens zijn bespaard in Nederland. Ik vind het nogal wat.

Persoonlijk kan ik niet wachten op de vaccinatie, ik heb alle vertrouwen in onze overheid, ze mogen me er zelfs ’s nachts voor wakker maken.

Natuurlijk zijn er grote problemen en die wil ik zeker niet bagatelliseren.
Maar wat een bewondering heb ik voor ondernemers en hun creativiteit en doorzettingsvermogen.

Ik zie enthousiaste werknemers van bloemisten zoals Flowers and More, Ron’s Bloemenshop en Plantenbeurs De Wilg vastberaden in pop-up kramen met 4 lagen extra kleding de kou trotseren om hun omzet te behalen, een knap staaltje van outside the box denken.

Gezinnen die met alle uitdagingen van dien thuis les geven, grote bewondering heb ik voor hun flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Thuiswerkers die in koude zolderkamers de moed erin houden. Bevriende ondernemers die knokken en creatieve ideeën lanceren om zo hun hoofd boven water te houden. Bouwers en verbouwers die tijdens deze periode tijd besteden aan het verduurzamen of gezelliger maken van hun huis.

Ook zijn er werknemers die in een hele andere branche hun licht laten schijnen, hoe tof is dat.
Honderden mbo studenten die een spoedcursus volgen om te helpen met vaccineren.

52 miljard dat wordt vrijgemaakt door het kabinet voor extra steun aan ondernemers, daar ligt goed financieel beleid aan ten grondslag, waar wij nu gebruik van kunnen maken. Stel je eens voor als dat er niet zou zijn?

Een foto van mijn kleine, dappere nichtje dat met een beker melk de Zoom meeting van haar kleuterklas bijwoont. Mensen die de natuur in trekken of nieuwe hobby’s ontwikkelen, ik hou ervan.

Vrienden en familie dichtbij of verspreidt over de wereld die met lieve berichten contact houden.
Elkaar moed inspreken, elkaar steunen en er van alles aan doen om iemands dag net even iets mooier proberen te maken, het raakt me.

Onze minister president vroeg op zondag op zijn fiets onderweg naar weer een overleg.
Blijven aanpassen, blijven meebewegen, beslissingen maken die menig ander niet zou durven nemen. Respect en grote bewondering heb ik voor hem.

Nu er in Nederland is gestart met het vaccineren breekt een lastige tijd aan. Het eind is in zicht, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Juist nu is het van groots belang om vol te houden, de schouders eronder te (blijven) zetten.

Graag hoor ik van u wat u doet om positief te blijven, wat maakt u blij in deze uitdagende periode, want een periode is het. Hij is gekomen en zal ook weer gaan.

Ik wens u liefde en hoop en moed en kracht. Hou vol! We komen er wel, met elkaar en voor elkaar.

Deel dit bericht met je vrienden!