zondag 24 januari 2021

Alles over Papendrecht

15
jul

Zomerse ontmoetingen

Het mooie aan je eigen vertrouwde vakantieplek is dat het voelt als thuis. Moet je je eens voorstellen: je vakantieadres is op 150 meter afstand van een geweldig mooie zee. De andere kant op loop je richting de bossen. Er tussenin heb je onderkomens in verschillende soorten en maten. En een klein voorzieningencentrum: de slager, een bakker, patisserie, een theehuisje en een brasserie met het beste biologische ijs. Gemaakt van melk en room van eigen melkkoeien en de beste rietsuiker.

Jaarlijks reizen we met het gezin naar ons eigen stekkie in Turkije. Aan de westkust. De ideale ochtenden bestaan dan uit wandelen om vervolgens te eindigen in zeewater. Niets is zo fijn als in de vroege ochtend de zee te omhelzen. De band met de natuur voel je.

We halen iedere ochtend met mijn man samen wat vers brood en spullen voor die dag. Nog voordat we richting huis gaan en de kinderen wakker maken voor een ontbijt, maken we een praatje met de lokale bewoners. Vaak gepensioneerden die er in de zomermaanden graag vertoeven. Juist die gesprekken met elkaar verstevigen de band met de natuur. Alsof we op zoek zijn naar verhalen van anderen om onze eigen verhalen te kunnen verklaren.

Iets wat ik onze kinderen vaak meegeef: toon interesse in verhalen van anderen. Al luisterend ontdek je veel over de ander en jezelf. Herken je vele overeenkomsten met de ander. Voel de band met je naaste. En schrik niet van de verschillen. Hoe confronterend ook. Het leidt altijd tot nieuwe vragen en verhalen. Blijf luisteren.

Dit jaar blijven we thuis in Nederland. Ook hier zoeken we de mooie plekken op en ongemerkt op zoek naar nieuwe verhalen. Ik heb er zin in. Ik wens jullie een fijne zomer toe met inspirerende ontmoetingen en blijf gezond!

Deel dit bericht met je vrienden!