Alles over Papendrecht...

De mooiste servies trends van 2020

Elk jaar kent trends, dus dat mag in 2020 ook niet ontbreken. Ook bij het servies zijn er weer een aantal trends tevoorschijn gekomen in het nieuwe jaar. Zo blijkt dat het servies tegenwoordig niet meer bijzaak is op tafel. Het draait niet meer alleen over de gerechten die op het bord liggen, maar ook waar het op ligt is van belang. Hiermee bedoelen we natuurlijk het horeca servies dat je gebruikt in een restaurant, al kun je dit ook kopen voor in je eigen huis.

Met servies kun je veel kanten op. Zo kun je kiezen voor het servies dat een retro look heeft gekregen van de ontwerpers. Hiermee ga je terug naar de zeventiger jaren, al zijn er natuurlijk ook borden en mokken ontworpen in de stijl die je kent van de zestiger of de tachtiger jaren. Het is maar net wat jij nou mooi vindt of wat past in het interieur van jouw woning. Vaak heeft dit servies felle kleuren. Zo waren blauw, groen en oranje destijds populair, maar producten met een kleurverloop waren ook zeker in de mode. Bovendien komen artikelen van glas regelmatig voorbij.

Je zou ook kunnen kiezen voor servies met een luxe uitstraling. Op die manier lijkt het nog meer op een restaurant in jouw huis. In het interieur is dit al langer een trend, maar dit blijkt nu ook te komen in het servies en de aankleding van een tafel in het algemeen. Op dergelijke tafels worden meestal donkere kleuren, glanzende materialen en sierlijke vormen gebruikt. Dit zal stuk voor stuk zorgen voor een chique look.

Duurzaamheid is al een paar jaar een trend, maar dit was nog niet echt te zien in het servies. In 2020 zal dit anders worden, want in de nieuwste collecties wordt steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit past natuurlijk perfect bij duurzaamheid, maar ook bij de veganistische trend die al een tijdje bezig is. Materialen als aardewerk, hout en bamboe worden steeds meer gebruikt voor het produceren van servies. Ook handgemaakt keramiek kan hierbij gebruikt worden. Dit zal zorgen voor unieke borden en mokken, prachtig!