maandag 24 januari 2022

Alles over Papendrecht

Nieuw centrumplan

4 juli 2001

PAPENDRECHT - Het centrum van Papendrecht zal de komende 6 tot 8 jaar voor zo'n 300 miljoen gulden geheel worden veranderd. Winkelcentrum De Meent zal geheel worden gesloopt en weer worden opgebouwd; de huurwoningen aan de Boomgaardstraat en de Weteringsingel maken plaats voor nieuwe 130 koop- en huurwoningen. Het voormailge busstation aan de Veerweg zal worden gebruikt om tijdelijk een aantal winkels te huisvesten tijdens de sloop en opbouw van het winkelcentrum.Aan het Oude Veer zijn 6 nieuwe winkels en 6 woningen gepland. Tenslotte is er zelfs ruimte gereserveerd voor een lokaal theater, hoewel dit nog niet zeker is. In Drechtstedenverband wordt nog vergaderd over de komst van een regionaal theater. (Zie ook www.drechtsteden.nl voor meer informatie). Wethouder W. de Koning schat dat er na een voorbereidingstijd van ongeveer 2 jaar kan worden begonnen met de sloop.

Deel dit bericht met je vrienden!