zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Nieuw thema informatiezuil GGD

3 december 2001

PAPENDRECHT - Bij de bibliotheek van Papendrecht besteedt de GGD Zuid-Holland Zuid vanaf nu een aantal maanden aandacht aan gezondheid op het werk. In de informatiezuilen van de GGD staan folders over een groot aantal zaken die met (on)gezondheid op het werk te maken hebben. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld lawaai en gehoorbescherming, stress en gevaarlijke stoffen. Maar ook hoe u de werkplek aantrekkelijker en/of gezonder kunt maken, bijvoorbeeld door middel van het plaatsen van planten, afspraken met betrekking tot roken en is een "broodje gezond" in de kantine verkrijgbaar? Belangrijk is ook om te weten waar u met vragen en/of klachten met betrekking tot uw werk terecht kunt. Dit en nog meer kunt u vinden in de informatiezuilen van de GGD.

Eén van de doelstellingen van de GGD is om gezondheidsinformatie dichter bij het publiek te brengen. Om dit te realiseren heeft de GGD op diverse locaties, zoals in bibliotheken, informatiezuilen staan. Deze informatiezuilen zijn geplaatst in alle 14 gemeenten van de regio Zuid-Holland Zuid, het totale verzorgingsgebied van de GGD ZHZ. Deze zuilen worden regelmatig voorzien van folders en brochures met een steeds wisselend gezondheidsthema.

De GGD streeft ernaar dat informatie over gezondheid voor iedereen toegankelijk is. De Gezondheidswijzer in Dordrecht is het publieksinformatiecentrum van de GGD, waar iedereen terecht kan met vragen over gezondheid en ziekten. Vaak zijn dat vragen waarmee mensen niet naar de huisarts gaan, maar waar ze toch een antwoord op willen hebben. De medewerkers van de Gezondheidswijzer geven geen medische adviezen, maar helpen mensen op weg bij tal van vragen over gezondheid en ziekten. Bijvoorbeeld vragen over patiëntenverenigingen, opvoedings-ondersteuning of borstkankeronderzoek. Per jaar worden er zo'n 6000 vragen beantwoord.

De Gezondheidswijzer van de GGD Zuid-Holland Zuid is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, Maasplaza, Korte Parallelweg 51, 3311 JN Dordrecht, telefoon: 078 - 6321808.

Lees meer over:

ggd
Deel dit bericht met je vrienden!