Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Zwemvereniging de Geul succesvol tijdens Kringkampioenschappen

3 juni 2002

PAPENDRECHT - De afgelopen twee weekeinden vonden de jaarlijkse Kringkampioenschappen plaats in het 50-meterwedstrijdbad van Dordrecht.

Deze kampioenschappen worden jaarlijks georganiseerd door de ZRO. De ZRO is de kring (regio) Rotterdam van de KNZB en is de overkoepelende organisatie van alle verenigingen in de kring, die iets te maken hebben met zwemmen.

De Geul uit Papendrecht was dit jaar bijzonder succesvol. In de eerste plaats alleen al doordat veel wedstrijdzwemmers zich hadden geplaatst voor deelname, hetgeen op zich al een hele eer en prestatie is. En in de tweede plaats, doordat er veel medailles gewonnen zijn. Zo sleepten zij het eerste weekend al 7 medailles binnen. Een unieke prestatie in de geschiedenis van De Geul.

Het tweede weekend verliep nog beter met maar liefst 13 plakken. In totaal werd dus 20 keer edelmetaal gewonnen. Een gouden plak betekent zelfs Kringkampioen 2002.

De medailleverdeling luidt als volgt:
Nienke Bakker (1x goud, 1x zilver, 3x brons), Ilse Kersbergen (1x goud, 3x brons), Samantha Thörig (1x goud,1x zilver, 1x brons), Lisanne Holster (1x brons), Marjolein v/d Linden (1x brons), Rianne Bunschoten (1x zilver), Patricia van Dongen (1x brons), Wouter de Win (1x zilver), Marcel van der Perk (2x brons), Jan Dam (1x brons)

Deel dit bericht met je vrienden!