donderdag 21 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Vandalen vernielen inventaris scouting Van Brederode

4 juli 2002

PAPENDRECHT - In de nacht van donderdag op vrijdag 30 juni is er voor de zoveelste keer ingebroken in het gebouw van scouting Van Brederode aan de Kamerlingh Onneslaan. De schade is enorm, een jeugduitwisseling komt in gevaar en de medewerkers moeten opnieuw moeite doen om zichzelf te motiveren.

Alles wat breekbaar was, werd kapot geslagen, omdat ze waarschijnlijk niets vonden wat voor de inbrekers van waarde was. Aangezien brandstichting blijkbaar net iets te ver ging, hebben ze een ontstane brand zelf met water geblust. Ze zijn echter 'vergeten' de kranen weer te sluiten, zodat er een enorme waterschade is ontstaan. Ook alle brandblusapparaten zijn leeggespoten. Werkelijk alle kasten en ruimten zijn opengebroken en de inhoud hiervan is verspreid door heel het gebouw.

De schade bedraagt volgens groepsvoorzitter L. Hessing liefst € 25.000,-.

Wanneer er getuigen zijn of iemand meer weet over de vernielingen, dan wordt er verzocht te bellen naar de politie Zuid-Holland Zuid, tel: 0900-8844

Lees meer over:

schade scouting inbreker brederode
Deel dit bericht met je vrienden!