donderdag 25 februari 2021

Alles over Papendrecht

Bijdrage gemeente voor straatfeest

8 juli 2002

PAPENDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat elk jaar 25 straten in Papendrecht een bijdrage kunnen aanvragen voor het houden van een straatfeest.

Het organiseren voor een straatfeest brengt bewoners niet alleen met elkaar in contact, maar verstevigt ook de onderlinge band. De betrokkenheid bij de woonomgeving wordt vergroot en door de versterkte sociale contacten gaat men elkaar ook aanspreken op minder prettige situaties zoals verkeerd parkeren, geluidsoverlast, rommel in de straat enzovoorts. Het college is van mening dat een straatfeest prima past binnen het bestaande beleid van wijkgericht werken en wil dit soort initiatieven graag stimuleren door een kleine bijdrage beschikbaar te stellen.

Natuurlijk zijn er regels verbonden aan de bijdrage, zoals het aanvragen van een vergunning voor het feest etc. De bepalingen en regels zijn op te vragen bij de wijkcoördinator van de gemeente Papendrecht, Betty Wolt. Zij is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag via telefoonnummer 6418290.

Deel dit bericht met je vrienden!