donderdag 25 februari 2021

Alles over Papendrecht

Opening Passaat

8 juli 2002
Zaterdag 6 juli 2002 werd het gezamenlijke atletiekaccommodatie in de Oostpolder van de atletiekverenigingen AV Sliedrecht en ARSV Papendrecht geopend door de burgemeesters van beide gemeenten, de heren Boevee en De Bruin door het onthullen van de nieuwe naam van de nieuwe vereniging.
De prachtige accommodatie, die bestaat uit een 400 meter kunststofrondbaan en een modern clubgebouw, is het resultaat van een unieke samenwerking tussen beide verenigingen en beide gemeenten. Het clubgebouw is een ontwerp van architect Schulze en het is gebouwd door Rietveld Aanneming. De afbouw is geheel door vrijwilligers van beide verenigingen verzorgd.
De verenigingen zullen naar verwacht spoedig fuseren tot één nieuwe met de naam Passaat. Deze naam staat voor PApendrechtSliedrechtSAmenATletiek. De club verwacht binnen enkele jaren uit te groeien tot een vereniging met 900 tot 1000 leden.
's Ochtends om 9.30 uur vertrok een grote groep atleten van beide verenigingen symbolisch vanaf de Sportlaan in Sliedrecht. De groep kwam om 10.30 uur in Papendrecht aan, waarna een regionale pupillenwedstrijd werd gestart. Overdag waren er tijdens deze wedstrijd tal van leuke kinderactiviteiten, zoals schminken, luchtkussen, kruisboogschieten, kegelen en ballonnenpyramide.
Aansluitend was er voor de verenigingsleden en voor genodigden een receptie in het fraai ogende clubgebouw, waar zich ook FysiOost met haar praktijk heeft gevestigd.
De dag werd afgesloten met een gezellig feest voor de leden van beide verenigingen.


De lopers van beide verenigingen onderweg van Sliedrecht naar Papendrecht (foto: Willem Smit).


Het fraaie nieuwe onderkomen van Passaat.


Burgemeester De Bruin staat klaar om aan het koord te trekken.


De beide burgemeesters en de voorzitter.


De aankomst op de nieuwe accommodatie
(foto: Willem Smit).


Een overzicht van het veld met aan de rechterkant een aantal feestelijke kraampjes.


De onthulling van de nieuwe naam: Passaat


A.V. Passaat
Papendrecht Sliedrecht Samen Atletiek.

© fotografie: Hans Huisman

Deel dit bericht met je vrienden!