vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Geen geld voor systeem collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV)

9 september 2002

Regio - Door het vervallen van de rijksbijdrage komt de invoering van een systeem van collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV) in Alblasserdam, Heerjansdam, H.I. Ambacht, Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht in gevaar.

Eind 2001 heeft het Drechtstedenbestuur besloten om met ingang van 2003 het CVV in te voeren. Nu blijkt echter dat systemen die na juli 2002 starten niet langer een rijksbijdrage ontvangen. Hierdoor kunnen de Drechtsteden niet garanderen dat zij het collectief vraagafhankelijk vervoer voor iedereen toegankelijk kunnen maken.

Waarschijnlijk start de CVV per 1 juli 2003 als een gesloten systeem. Dit houdt in dat alleen mensen die onder de Wet voorzieningen gehandicapten vallen dan van het vervoerssysteem gebruik kunnen maken.

Deel dit bericht met je vrienden!