vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Ministerie van Onderwijs keurt splitsing OBS de Knotwilg goed.

28 september 2002

PAPENDRECHT - Het ministerie van onderwijs heeft de aanvraag die moet leiden tot het splitsen van OBS De Knotwilg goedgekeurd; vanaf 1 augustus 2003 bestaat daarom het openbaar basisonderwijs in de gemeente Papendrecht uit vier scholen.

De Knotwilg, die op dit moment meer dan duizend leerlingen telt en zes locaties heeft, wordt na de zomervakantie gesplitst in twee afzonderlijke scholen. Doel hiervan is twee kleinere, slagvaardiger eenheden te vormen om zo de kwaliteit van het onderwijs in de toekomst te handhaven en waar mogelijk te verbeteren.

Aan de schaalvergroting van scholen, zoals de afgelopen tien jaar bij de Knotwilg is gebeurd, zit een natuurlijke grens. Deze tendens is ook landelijk waarneembaar. De splitsing past binnen het kader van grotere bestuurlijke eenheden en kleinere scholen. Dit betekent dat de zes locaties van de Knotwilg verdeeld worden over de twee scholen.

De wijze waarop de zes locaties worden verdeeld, wordt dit schooljaar (2002-2003) vastgesteld. Naast de huidige directeur, de heer W.P. Versteeg, wordt een nieuwe directeur aangesteld.

Lees meer over:

De Knotwilg splitsing Versteeg
Deel dit bericht met je vrienden!