zondag 20 juni 2021

Alles over Papendrecht

Condoleanceregister Prins Claus

8 oktober 2002

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft een condoleanceregister beschikbaar gesteld voor inwoners die de nabestaanden deelneming willen betuigen met het overlijden van Z.K.H. Prins Claus op zondag 6 oktober.

Inwoners van de gemeente kunnen tot dinsdag 15 oktober het register tekenen in de hal van het gemeentehuis tijdens de openingsuren (van 8.00 tot 17.00 uur en vrijdag tot 19.30 uur). Burgemeester De Bruin betuigt de Koninklijke familie namens het bestuur schriftelijk zijn deelneming met het overlijden van Prins Claus.

De gemeente volgt verder de officiële vlag- en luidinstructie. Minister-president Balkenende heeft een speciale vlaginstructie uitgegeven op grond waarvan de Nederlandse vlag halfstok, zonder wimpel, wordt uitgestoken tot en met de dag van de uitvaartdienst en bijzetting van de prins in het familiegraf, met uitzondering van de zondag. De luidinstructie houdt in dat behoudens plaatselijke traditie klokluiden alleen is toegestaan op de dag van de uitvaartdienst.

Voor vragen m.b.t. de bijzetting van Z.K.H. Prins Claus kunnen inwoners terecht bij Postbus 51, tel. 0800-3001813 en http://www.koninklijkhuis.nl.

Verder worden door de rijksoverheid alle officiële feestelijkheden in de periode tot en met de uitvaartdienst en bijzetting afgelast. Bij andere evenementen wordt gepaste soberheid in acht genomen.

Deel dit bericht met je vrienden!