maandag 25 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Jong schaaktalent Jesper Nederlof wint Westpolder-toernooi

12 oktober 2002

PAPENDRECHT - Het tiende Westpolder-schaaktoernooi is zaterdag gewonnen door het 17-jarige talent Jesper Nederlof uit Gorinchem. Het gezellige toernooi trok vijftig deelnemers.

Op het middenterrein van het winkelcentrum wisselden blunders en briljante zetten elkaar de hele dag in rap tempo af. In de zeven gewone speelronden behaalde Nederlof zes punten, evenals Melvin Holwijn uit Dordrecht en Bert Terlouw van de organiserende vereniging Papendrecht/Alblasserdam. Hij won vorig jaar, maar dit jaar ging de finale tussen Nederlof en Holwijn omdat Terlouw zijn winstpunten nu had behaald tegen iets zwakkere tegenstanders. In de beslissende partij, die door de andere deelnemers ademloos werd gevolgd, trok Nederlof aan het langste eind. Zijn naam komt dus op de grote wisselbeker te staan. In de finale van de B-groep won thuisspeler Arie Speksnijder van Gert de Leeuw uit Dodewaard.

Vanwege het 10-jarig jubileum van het toernooi, hadden de winkeliers extra prijzen beschikbaar gesteld, die gewonnen konden worden door vijf schaakproblemen op te lossen die de afgelopen tijd in de etalages van enkele winkels hingen. De meeste oplossingen werden ingeleverd door de deelnemers van zaterdag, maar ook enkele voorbijgangers lieten zich tot het piekerwerk verleiden. Uit de ruim twintig goede oplossingen werden door loting drie winnaars bepaald, die met een krat boordevol levensmiddelen huiswaarts gingen.

De ontknoping van de loting was onder het toeziend oog van alle deelnemers spectaculair. Er waren namelijk drie deelnemers uit Dodewaard die hun oplossing hadden ingezonden. En precies die drie werden door loting de gelukkigen.

Deel dit bericht met je vrienden!