zondag 23 januari 2022

Alles over Papendrecht

Maquette plannen toren Grote Kerk

7 november 2002

PAPENDRECHT - Vanaf maandag 11 november is in de hal van het gemeentehuis een maquette te zien die de plannen uitbeeldt voor de toren van de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Omdat de toestand van de huidige toren abominabel is en renoveren van de toren vanwege constructiefouten in de toren (die tot scheurvorming zouden leiden na renovatie) geen optie is, wordt de toren gesloopt en krijgt de kerk een spits zoals die er in vroeger dagen ooit gestaan heeft.

De maquette is gemaakt door de deelnemers van de Hobbyclub voor Ouderen en is vanaf maandag 11 november opgesteld in de hal van het gemeentehuis. Volgens planning vindt maandag 25 november de aanbesteding van het werk plaats, waarna de toren naar verwachting in januari of februari van het volgend jaar kan worden gesloopt.

Vervolgens duurt het ca. zes maanden voordat de spits gereed is.

Deel dit bericht met je vrienden!