maandag 25 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Opening nieuw milieuparkje bij winkelcentrum Westpolder

20 november 2002

PAPENDRECHT - Milieuwethouder Stremler opende afgelopen vrijdag 15 november het nieuwe milieuparkje bij winkelcentrum Westpolder. Leerlingen van de Prins Floris- en de Koningin Beatrixschool en van de Viermaster, kregen in het winkelcentrum chips en limonade en deponeerden de verpakkingen even later in het milieuparkje.

In het collegeprogramma dat het college van burgemeester en wethouders onlangs presenteerde, krijgen zes punten de komende vier jaar extra aandacht. Naast een veiliger Papendrecht, verbetering van de voorzieningen in de gemeente en aandacht voor de jeugd en voor communicatie, hebben de twee andere punten betrekking op het milieu. De gemeente geeft namelijk de komende jaren speciale invulling aan de begrippen ‘schone en vriendelijke gemeente om in te wonen’ en ‘behoud van het groene karakter van de gemeente’.

Dat betekent dat niet alleen dagelijkse zaken als rioolstelsels en milieuprogramma’s worden georganiseerd en opgesteld, maar dat ook zaken als afvalscheiding, duurzame energieprojecten en de uitbreiding van ondergrondse milieuparken worden gestimuleerd.

Omdat Papendrecht daarnaast een groene gemeente is en blijft, en schone parken uitnodigender zijn dan parken met rommel, sprak wethouder Stremler zijn tevredenheid uit over deze voorziening.

Deel dit bericht met je vrienden!