zondag 20 juni 2021

Alles over Papendrecht

Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar

9 december 2002

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin bezocht maandag 9 december om 14.15 uur de heer en mevrouw De Leeuw van Weenen om hen te feliciteren met hun 65-jarige huwelijk. Het diamanten echtpaar woont op het adres P.S. Gerbrandystraat 117 in Papendrecht.

Onderstaande de levensloop van de heer en mevrouw De Leeuw van Weenen, beschreven door hun dochter Martha Poss:

'Mijn ouders hebben elkaar ontmoet bij een familiebijeenkomst. Zij zijn beiden afkomstig van de binnenvaart. Daar mijn vader al op 6-jarige leeftijd zijn vader heeft verloren had hij een voogd en in deze familie was een nicht van mijn vader verloofd met de broer van mijn moeder.

Na zijn huwelijk heeft hij de zeevaart (bij zijn oom aan boord) vaarwel gezegd en is bij de KNSM terechtgekomen, deze maatschappij had schepen welke op de rijn voeren. Mijn moeder woonde in deze tijd aan de wal in Amsterdam.

I.v.m. de oorlogsjaren hebben zij, waar werk was gewerkt en waren woonachtig in Rotterdam. Maar de angst om tewerkgesteld te worden in Duitsland hebben zij besloten om samen te gaan varen en zijn terechtgekomen bij de fa. Akkermans. Deze familie voer ook op de rijn van Rotterdam naar Basel. In mei 1945 is hun 1e kind geboren, Corrie, en in 1950 de tweede, Martha.

Door heimwee van de kinderen (die inmiddels naar school moesten) is mijn moeder in Rotterdam aan de wal gaan wonen en mijn vader is als afloskapitein gaan varen.
Inmiddels is de fa. Akkermans overgegaan naar de fa. Haniël waar hij tot zijn 65e
jaar heeft gewerkt als medewerker in de buitendienst.

In 1980 zijn mijn ouders in Papendrecht komen wonen en mijn vader heeft na zijn 65e nog
12½ jaar gewerkt bij Fräser een verzekeringsmaatschappij, eerst als kantoormedewerker en na 3 jaar is hij gevraagd om op het sleepbootje de "Igona" met relaties van het bedrijf te varen in de Rotterdamse haven.

In 1991 is hij daadwerkelijk met pensioen gegaan.'

Deel dit bericht met je vrienden!