zaterdag 6 maart 2021

Alles over Papendrecht

Wekelijks spreekuur PGB in infowinkel op de Meent

24 februari 2003

PAPENDRECHT - Voor mensen met een Persoonsgebonden Budget wordt vanaf dinsdag 4 maart een wekelijks spreekuur gehouden in Papendrecht.

Vanaf die datum zal iedere dinsdag van 11 tot 14 uur mevrouw Nel van Roon aanwezig zijn in de Infowinkel op de Meent om vragen over het PGB te beantwoorden en om ondersteuning te geven. Mw. van Roon is in dienst van het Regionaal Patienten/Consumenten Platform te Dordrecht, waar ze eveneens informatie over het PGB geeft. Een PGB (Persoonsgebonden Budget) is een geldbedrag waarmee mensen zelf hun zorg kunnen regelen.

Voor mensen met een chronische ziekte of handicap, voor ouderen, voor familieleden blijkt het heel nuttig te zijn om een informatiewinkel te hebben waar de weg gewezen wordt. De vrijwillige medewerkers kregen al veel vragen over een PGB. Nu worden ze versterkt door een professionele kracht op dit gebied, met wie ze blij zijn.

Heel wat mensen hebben de weg naar de Infowinkel al gevonden. Ieder die vragen heeft over zorg, wonen, hulpmiddelen, vakantie, belastingaftrek, een PGB of nog andere vragen kan daar terecht.

De Infowinkel is dagelijks geopend tussen 11 en 17 uur en op vrijdagavond van 18.30 tot 20.30 uur en is te vinden in het Winkelcentrum De Meent, boven de Hema, tegenover de trap naar Bas v.d.Heijden.

De Infowinkel is te bereiken via telefoonnummer 078 642 94 31 of via e-mail: infowinkel@12move.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!