Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA op bezoek bij nieuwe ontwikkelingen in de zorg'
24feb 2003

CDA op bezoek bij nieuwe ontwikkelingen in de zorg

PAPENDRECHT - Afgelopen woensdag kwam een aantal CDA-Statenleden en bestuurders uit de regio naar Papendrecht. Ze gingen op bezoek bij een aantal nieuwe zorgontwikkelingen, die voor hen interessant waren.

Nadat wethouder Vogel uitleg had gegeven over de plannen voor het nieuwe centrum van Papendrecht, ging het gezelschap naar de Infowinkel op De Meent. Herman Nieuwstraten gaf als ‘winkelier’een heldere uitleg van deze nieuwe mogelijkheid voor burgers om de weg te vinden in de zorg en alles wat samenhangt met leven met een handicap. Hiermee wordt de positie van mensen met een handicap in de samenleving versterkt. Dat sprak zeer aan, omdat het CDA dat juist wil stimuleren.

Vervolgens ging het gezelschap naar Het Palet, een woongroep van zeven jonge mensen met een lichamelijke handicap. Een van de bewoners, Peter van Dongen (zie foto), gaf een toelichting op deze manier van wonen. Alle bewoners hebben hun eigen huis met 24-uur hulp op afroep, en daarnaast heeft de woongroep een gemeenschappelijke ruimte waar ze bij toerbeurt koken en samen eten.

Aart Bogerd, directeur van de Stichting Syndion die de zorg levert, gaf een toelichting op deze ontwikkeling van wonen als burgers in de samenleving. Mensen kunnen ondanks het feit dat ze geregeld hulp nodig hebben, toch in het eigen dorp blijven wonen en zo gewoon mogelijk leven.Deel dit bericht met je vrienden!