Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Thema Nationale Boomfeestdag 'Bomen in de Kunst'

17 maart 2003

PAPENDRECHT - Woensdag 26 maart wordt de Nationale Boomfeestdag gehouden. Thema dit jaar is 'Bomen in de Kunst'. De Papendrechtse basisscholen nemen bij toerbeurt deel aan de Boomfeestdag. Dit jaar doen twee groepen scholieren uit de groepen 7/8 en 8 van de Koningin Beatrixschool mee. In het Vondelpark helpen de scholieren wethouder F.G. de Jong om 11.00 uur bij het planten van de eerste boom.

Jaarlijks viert ongeveer driekwart van de gemeenten de Nationale Boomfeestdag. Ruim 130.000 kinderen van basisscholen in heel Nederland doen mee aan deze activiteit. De Boomfeestdag wordt dit jaar voor de 47-ste keer gehouden.

Naast de officiële handelingen van de wethouder, wordt een tekenwedstrijd gehouden binnen het thema 'Bomen in de kunst'.

Eind april vindt de prijsuitreiking plaats.

Lees meer over:

Boomfeestdag feest bomen kunst
Deel dit bericht met je vrienden!