maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Jeugdkerk in Papendrecht van start

10 april 2003

Jeugdkerk zondag 11 mei 2003 om 15.00 uur

Een primeur voor Papendrecht
Op zondag 11 mei zal de eerste Jeugdkerk worden gehouden in De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg 5. Het wordt een maandelijkse jongerenbijeenkomst voor jongeren van 15 jaar en ouder uit Papendrecht en omgeving, waarbij het programma is gericht op jongeren en aansluit op hun belevingswereld.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door een aantal enthousiaste christenen, die hiervoor de stichting "Jeugdkerk The Maxx" hebben opgericht. Op de foto staan Max van Dam, Ron den Besten, Jean-Paul Weeda , Wim Looije en Jenny van Dam. De twee andere leden zijn Jannemarie van Dam en Tineke van Dijk.

Jean-Paul Weeda: "We hebben gekozen voor de naam Jeugdkerk The Maxx, waarmee we willen aangeven dat God het maxximale uit je leven wil halen."

Max van Dam: "Om een misverstand uit de weg te ruimen; het is niet de bedoeling om een nieuwe kerk op te richten speciaal voor jongeren, maar de naam geeft wel duidelijk aan dat het een samenkomst is voor jongeren waarin het christelijke geloof centraal staat."

In de samenkomst worden onder andere opwekkingsliederen gezongen onder leiding van gospelband Re-Direct uit Hardinxveld-Giessendam en de teksten zullen worden geprojecteerd op een scherm met een beamer. Ook zullen er regelmatig videofragmenten te zien zijn. Verder is er ook drama en dans. De samenkomst wordt voor een groot deel georganiseerd door de jongeren zelf, dus het is echt voor en door jongeren georganiseerd. Na zondag 11 mei wordt de eerstvolgende Jeugdkerk op zondag 15 juni georganiseerd.

In Nederland zijn de Jeugdkerken duidelijk in opmars. Wil je meer weten over de Jeugdkerken, dan is er zelfs een speciale startpagina http://jeugdkerk.pagina.nl en er is ook de website www.jeugdkerken.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!