maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Drechtsteden kandidaat voor Floriade 2012

26 mei 2003

Regio - In de Drechtsteden wordt de mogelijkheid onderzocht om de regio kandidaat te stellen voor de Floriade van 2012. Een dergelijk evenement is voor de Drechtsteden een uitstekende gelegenheid om zich te presenteren en om bezoekers kennis te laten maken met de regio. Het centrale punt voor de Floriade zou het Drierivierenpunt moeten zijn.

In de komende weken wordt ambtelijk de aanmelding verder voorbereid. Na een vooraanmelding wordt door de organisatie van de Floriade in de zomerperiode een shortlist samengesteld van gemeenten die binnen een half jaar een bidbook mogen uitbrengen met uitgewerkte plannen.

Nadat de Hoeksche Waard besloot om zich niet kandidaat te stellen voor de Floriade 2012 is contact gezocht met de gemeente Dordrecht. Na een eerste bespreking is besloten om de mogelijkheden voor een Floriade in de Drechtsteden nader te onderzoeken.

Deel dit bericht met je vrienden!