zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

PKC kampioen veldkorfbal

2 juni 2003

PAPENDRECHT - Om half zeven werd zaterdagavond 31 mei afgeblazen voor de belangrijkste prijs van het veldkorfbal, de finale tussen PKC en Fortuna uit Delft. PKC/Café Bar kwam zeer goed uit de startblokken en zette een 5-1 stand op het bord. Echter Fortuna liet zien dat ook zij aanwezig waren en kwam terug. PKC schrok hiervan zo, dat Fortuna zelfs op een 7-5 voorsprong kon komen. PKC liet dit niet op zich zitten en zorgde het ervoor dat de ruststand 9-8 werd in het voordeel van de Papendrechters. De tweede helft werd eveneens spannend.

Met nog 14 minuten te gaan is de stand 15-11 in het voordeel van PKC. Toen liet PKC de teugels vieren door in het laatste kwartier slechts eenmaal te scoren. Fortuna slaagde er met een uiterste krachtsinspanning in nog langszij te komen. In de allerlaatste seconden durfde de scheidsrechter het echter niet aan een strafworp aan PKCtoe te kennen, toen Leon Simons duidelijk ontoelaatbaar werd gestopt. Hierdoor bleef de stand bij het eindsignaal 16-16, wat dus een verlenging betekende.

Nu gold het golden-goal principe, waarbij de ploeg die het eerst zou scoren kampioen wou worden. Fortuna nam de bal uit maar wist niet te scoren. De bal ging naar de PKC-aanval en Leon Simons scoorde wel en daarmee werd PKC direct de winnaar.

Lees meer over:

korfbal finale pkc fortuna
Deel dit bericht met je vrienden!