dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Vernielingen in educatieve tuin NVWA

23 juni 2003

PAPENDRECHT – De vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard (NVWA) hebben de afgelopen weken weer vernielingen en diefstallen in de educatieve tuin in Papendrecht ontdekt.

Sinds dit voorjaar worden er regelmatig planten uit de kruiden- en geurtuin gestolen. Diverse lavendelplanten, tijm en andere soorten zijn al verdwenen. Ook zijn dakpannen met planten en al uit de grond gestoken en weggenomen uit de rotstuin. Naast deze diefstallen worden ook naambordjes van de diverse landschapselementen verwijderd of vernield. Met name de afgelopen twee weken zijn er bordjes verdwenen of elders in de educatieve tuin teruggevonden.

Ook de ijzeren buizen waarop de naambordjes bevestigd zijn, worden los of bordloos teruggevonden. Deze tegenslagen weerhoudt de vrijwilligers van de NVWA er niet van om door te gaan met het onderhoud van de tuin. De gestolen planten worden teruggezet en de naambordjes weer bij de diverse landschapselementen geplaatst.

Lees meer over:

nvwa educatieve tuin
Deel dit bericht met je vrienden!