dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Asfalteren Nieuwland begonnen

30 juni 2003

Papendrecht – In de week van maandag 23 juni is begonnen met het asfalteren van de bouwwegen op toekomstig bedrijventerrein Polder Nieuwland.

Het goede weer de afgelopen periode zorgde voor overlast in de omgeving van de polder: door de droogte gaat het - schone - zand namelijk stuiven. De gemeente en BRC, eigenaar van het terrein, voeren overleg over de stuifzandproblemen.


Eigenaar BRC sproeit nu dagelijks het gehele terrein, zo'n 40 hectare, met water om het stuiven tegen te gaan. Het weer werkt echter niet mee: door de hoge temperaturen verdampt het water weer snel. De grootste bron van het stuifzand zijn de bouwwegen, waar vrachtwagens het zand losrijden. In samenspraak met de gemeente Albasserdam is BRC nu begonnen met het asfalteren van de bouwwegen. Dit zal over circa twee weken gereed zijn en naar verwachting is de overlast door overwaaiend zand dan minimaal.

Deel dit bericht met je vrienden!