vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Geen parkeerschijfzone bij winkelcentrum Wilgendonk

1 augustus 2003

PAPENDRECHT - Burgemeester en wethouders gaan de "blauwe" parkeerschijfzone aan de Espenhof bij het winkelcentrum Wilgendonk opheffen. Dit is na een uitvoering onderzoek naar de parkeerdrukte en een intensief overleg met diverse omwonenden en winkeliers besloten.

In 2001 werd tot een parkeerschijfzone besloten om de bereikbaarheid van winkelcentrum Wilgendonk te verbeteren. Bezoekers aan het winkelcentrum zouden op deze wijze makkelijker hun auto kunnen parkeren. Dat leidde echter tot parkeeroverlast voor omwonenden, omdat zogenaamde langparkeerders in de omliggende straten hun auto's gingen parkeren. Na overleg met omwonenden is daarom besloten een onderzoek te laten uitvoeren naar het gebruik van de parkeerschijfzone. Uit dat onderzoek is gebleken dat minder auto's op het terrein parkeren dan in eerste instantie verwacht werd. Nadat de resultaten van het onderzoek aan de belanghebbenden gepresenteerd en uitvoerig besproken zijn, heeft het college daarom besloten dat het niet noodzakelijk is de parkeerschijfzone te handhaven.

Deel dit bericht met je vrienden!