zondag 20 juni 2021

Alles over Papendrecht

Extra parkeerplaatsen op Molenveld

5 augustus 2003

PAPENDRECHT - Burgemeester en wethouders zijn van plan om twaalf extra parkeerplaatsen te laten aanleggen op het Molenveld. De maatregel vormt een onderdeel van de inspanningen van het college om tegemoet te komen aan bewoners van de directe omgeving van Tapperij Tijdloos in de Stellingmolen. Omwonenden ondervinden parkeeroverlast van Tijdloos.

Over de gevolgen die de exploitatie van de horeca-inrichting voor de omgeving met zich meebrengt is intensief overlegd met bewoners. Enkele maanden geleden besloot het college extra parkeerplaatsen te creëren en koos daarbij als locatie voor de Wieklaan. Die maatregel zou namelijk op korte termijn kunnen worden gerealiseerd en dus snel verlichting kunnen bieden aan de parkeersituatie ter plaatse. Tegen dat besluit kwamen bezwaren. De gemeente organiseerde een informatieavond, waar met bewoners over het verminderen van de parkeeroverlast is gesproken. De verschillende mogelijkheden werden vervolgens nog eens gewogen, waarbij de belangen van omwonenden, naast uiteraard de verkeersveiligheid, een grote rol hebben gespeeld. Uiteindelijk kwam het Molenveld als beste optie uit de bus. Nadeel is dat met de aanleg van de twaalf plaatsen voorlopig nog niet kan worden gestart. Eerst moet namelijk een vrijstellingsprocedure op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening worden gevolgd. Het Molenveld heeft de bestemming recreatieve doeleinden, hetgeen betekent dat er zonder vrijstelling geen parkeerplaatsen mogen worden aangelegd. De gemeente heeft de benodigde procedure nu opgestart en hoopt medio 2004 de aanleg van de plaatsen te realiseren.

Lees meer over:

tapperij tijdloos molenveld
Deel dit bericht met je vrienden!