dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

EK korfbal niet betaalbaar voor PKC

26 september 2003

PAPENDRECHT - PKC/Café Bar heeft haar kandidatuur voor de organisatie van de Europacup Korfbal in januari 2004 moeten intrekken.

Het PKC-bestuur heeft deze beslissing moeten nemen, nadat bleek dat er, in tegenstelling tot eerdere jaren, geen enkele bijdrage in de organisatiekosten en/of subsidie beschikbaar is van IKF, KNKV of Ministerie van VROM. De contractuele voorwaarden waaraan PKC zou moeten voldoen, worden daarentegen steeds strikter. Op deze wijze is een EK Korfbal niet betaalbaar.


Intensief overleg heeft helaas niet de toenadering opgeleverd die PKC verwacht had. Tot afgelopen vrijdag had PKC een optie uitstaan om het EK onder andere voorwaarden te organiseren. Hiervan is geen gebruik gemaakt. Vandaar dat de kandidatuur van PKC nu definitief is ingetrokken.

Het PKC-bestuur is teleurgesteld over de samenwerking. PKC had graag, aansluitend op het jaar waarin de Nederlandse korfbalwereld haar 100-jarig jubileum uitgebreid viert, het EK georganiseerd in Papendrecht. Voor het jubileumjaar zijn veel middelen beschikbaar gesteld, voor het Europese korfbal hebben we deze bereidheid niet ondervonden. Ook binnen de PKC-organisatie wordt teleurgesteld gereageerd op deze ontwikkeling. Inmiddels waren er diverse afspraken gemaakt door de EK-commissie die op de bekende gedegen PKC-manier al bezig was om de faciliteiten te scheppen die de toernooien in Papendrecht altijd tot een succes maken.

Lees meer over:

korfbal pkc
Deel dit bericht met je vrienden!