donderdag 24 september 2020

Alles over Papendrecht

Overeenstemming verhuiskostenbijdrage Boomgaardstraat

14 oktober 2003

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht, het Buurtcomité BBW en de Huurdersvereniging Papendrecht bereikten donderdag 9 oktober na intensief overleg overeenstemming over de regeling verhuiskostenbijdrage voor de eerste fase van de Boomgaardstraat.

Aan de Boomgaardstraat worden voor de uitvoering van de centrumplannen vóór de zomervakantie 2004 twaalf woningen gesloopt. De bewoners die daardoor genoodzaakt zijn te verhuizen, ontvangen een bijdrage in de verhuiskosten. Ook is het voor hen mogelijk een taxatie te laten uitvoeren van eventueel zelf aangebrachte voorzieningen die niet mee kunnen verhuizen. De gemeente schakelt daarvoor een onafhankelijk taxatiebureau in.

De regeling die de partijen overeen zijn gekomen, is volgens de gemeente vergelijkbaar met regelingen die elders in de regio worden gehanteerd. Volgens het Buurtcomité is het echter geen regeling die vergelijkbaar is met andere regelingen in de regio. De meeste regelingen in de regio gaan uit van bedragen onder de 3000 euro, terwijl het hier op zo'n 5000 euro uitkomt. De bewoners boven de Meent krijgen echter slechts 2950 euro.

Volgens het buurtcomité BBW zou de gemeente zich verder intensiever moeten inzetten om naar woonruimte te zoeken voor de getroffen bewoners. Er zijn namelijk 3 complexen buiten de urgentieregeling gehouden. Laten dat nu net woningen zijn waar, enkele door de plannen van de gemeente getroffen bewoners, willen wonen.

Deel dit bericht met je vrienden!