zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Aanleg parkeerplaatsen Molenveld

23 oktober 2003

PAPENDRECHT - Gemeente, politie en omwonenden van Tapperij Tijdloos hebben gekozen voor de aanleg van twaalf parkeerplaatsen op het Molenveld naast wijkgebouw De Spil.


Rondom De Spil en Tijdloos ontstonden parkeerproblemen voor bewoners van de Stellingmolen en de Walmolen. De aanhoudende klachten waren voor de gemeente aanleiding met bewoners, politie en de uitbaters van Tijdloos tijdens twee informele bijeenkomsten te zoeken naar een aanvaardbare oplossing voor alle partijen.


In eerste instantie stelde de gemeente voor het aantal parkeerplaatsen aan de Wieklaan uit te breiden, maar dit zou de verkeersveiligheid ter plaatse niet ten goede komen, terwijl geluidsoverlast en het opofferen van de groenstrook langs de Wieklaan andere nadelige effecten zouden zijn.
Daarom is gekozen voor de aanleg van twaalf parkeerplaatsen op het Molenveld naast De Spil. De parkeervakken worden zo aangelegd, dat de parkeerbewegingen niet op de Wieklaan plaats vinden (een pré voor de verkeersveiligheid) terwijl de loopafstand tot Tijdloos acceptabel is.
Voor het realiseren van de parkeerplaatsen wordt een vrijstellingsprocedure gevolgd. De omwonenden worden over het verloop hiervan schriftelijk en via de media op de hoogte gehouden.

Deel dit bericht met je vrienden!