zondag 24 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Gemeente wint vrijstelling Merwehoofd

19 december 2003

PAPENDRECHT - De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft uitgesproken dat de gemeente Papendrecht terecht vrijstelling heeft verleend van het bestemmingsplan voor de bouw van woningen en andere voorzieningen aan het Merwehoofd. De Afdeling deed op 17 december 2003 uitspraak op het hoger beroep dat de gemeente had ingesteld en vernietigde tegelijkertijd de uitspraak van de rechtbank in Dordrecht. Enkele omwonenden van het Merwehoofd hadden vanwege aantasting van het woon- en leefmilieu een procedure aangespannen. De Raad van State oordeelde dat daarvan geen sprake is.

De Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State twijfelde in mei 2003 (bij het beoordelen van het verzoek om een voorlopige voorziening) al in ernstige mate of de Afdeling het eens zou zijn met de rechtbank.
Met deze uitspraak staat de vrijstelling van het bestemmingsplan voor het bouwen van de woonwijk (met ongeveer 340 woningen, enkele bedrijfsruimten/maatschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage) onherroepelijk vast. Ook de geplande woontoren kan gebouwd worden.

Lees meer over:

Raad van State merwehoofd
Deel dit bericht met je vrienden!