donderdag 29 juli 2021

Alles over Papendrecht

Straat tijdelijk winkelcentrum heet den briel

16 januari 2004

PAPENDRECHT - De straat waaraan het tijdelijk winkelcentrum ten westen van de Veerweg gepland is, gaat ‘Den Briel’ heten. Historische en praktische overwegingen hebben ertoe geleid dat burgemeester en wethouders van Papendrecht tot die naam zijn gekomen.

In de jaren zestig stonden op de locatie waar het tijdelijke winkelcentrum gepland is, woningen en een kerk. De buurt, met vier rijen huizen haaks op de Veerweg, werd destijds in de volksmond Den Briel genoemd, ondanks het feit dat ze aan de Veerweg genummerd waren. De naam Den Briel is dus historisch verbonden met het betreffende gebied. Veel Papendrechters (zeker de ouderen onder hen) zullen de naam dan ook herkennen. Verder is de naam Den Briel naar de mening van het college kort en krachtig.

Deel dit bericht met je vrienden!