dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Ondertekening intentieovereenkomst oostpolderhal

21 april 2004

PAPENDRECHT - Dinsdag 20 april hebben burgemeester De Bruin van de gemeente Papendrecht en voorzitter Van Leerdam van PKC om 16.00 uur in de Blombergkamer (gemeentehuis) de intentieovereenkomst Oostpolderhal ondertekend.


Gemeente en PKC (Papendrechtse Korfbal Club) bekeken de mogelijkheden om te komen tot een sobere, multifunctionele Oostpolderhal. Feitelijke aanleiding was – naast de behoefte van PKC aan extra sportruimte - het gemis aan overdekte sportvoorzieningen in de wijk Oostpolder voor het bewegingsonderwijs.


Gemeente en PKC legden in de intentieovereenkomst afspraken vast over de besluitvorming die moet leiden tot de nieuwe hal. Dit proces maakte deel uit van de ‘Toekomst overdekte sportvoorzieningen’ die is geschetst in een gelijknamige nota; de nota werd in november 2003 door de gemeenteraad vastgesteld.

Uitgangspunten voor de beide partijen waren onder meer de eisen van NOC*NSF en geschiktheid van de hal voor korfbaltrainingen en -wedstrijden, voor bewegingsonderwijs en gebruik door sportverenigingen.
De ondertekening van de overeenkomst past in het collegeprogramma 2002-2006 waarin burgemeester en wethouders van Papendrecht vastlegden sportbeoefening te zien als een belangrijke voorwaarde voor maatschappelijke deelname; daarom is het van belang blijvend te bekijken of sportvoorzieningen voldoen of verbeterd kunnen worden.

Lees meer over:

korfbal pkc oostpolderhal
Deel dit bericht met je vrienden!