donderdag 17 juni 2021

Alles over Papendrecht

Bekendmaking Logo Papendrecht 900

10 mei 2004

Het logo voor jubileumjaar ‘Papendrecht 900’ is bekend. Uit meer dan dertig inzendingen selecteerde de jury het winnende logo van de heer J. Korteland uit Papendrecht. De jury roemde de wijze waarop hij het huidige gemeentelogo omtoverde in een feestelijk logo met een duidelijke 900-uitstraling.

De bekendmaking van het winnende logo vond dinsdagavond 18 mei plaats in het gemeentehuis, in het bijzijn van de deelnemers aan de logowedstrijd. De voorzitter van de stichting Papendrecht 900, burgemeester De Bruin, onthulde het winnende ontwerp door een banier met het logo van het trappenhuis naar de gemeentehal te ontrollen. Tijdens de bekendmaking ontvingen alle deelnemers een t-shirt met een afdruk van het winnende logo. De t-shirts en vlaggen werden gratis ter beschikking gesteld door Kleijn Gifts & Goods. Winnaar Korteland werd vervolgens in het zonnetje gezet.

‘Het logo symboliseert door zijn speelse vorm met slingers en confetti het feestjaar 2005. Het geeft uitstekend de 900-jarige viering van Papendrecht aan. Het huidige gemeentelogo blijft herkenbaar’, aldus de jury. Het logo past daarmee goed in het feestelijke jaar 2005 waarin Papendrecht met alle inwoners feest viert.

De jury bestond uit mevrouw Pietersma van Reclamebureau Genuï, de heer Kleijn van Kleijn Gifts & Goods en mevrouw Verlaan van de gemeente Papendrecht.
Tot 1 mei konden inzendingen voor de logowedstrijd worden ingestuurd. Aan de wedstrijd waren enkele spelregels verbonden. Inzenders moesten wonen of gevestigd zijn in Papendrecht, het ontwerp mocht niet meer dan twee kleuren bevatten, maar moest ook geschikt zijn om zwart/wit te worden afgedrukt. Daarnaast moest het huidige logo en/of wapen van Papendrecht te herkennen zijn en moest het getal 900 er in worden gewerkt. Alle inzendingen - inclusief het winnende logo - zijn gedurende enkele weken in de hal van het gemeentehuis te bewonderen.

Het evenement Papendrecht 900 wordt gedurende het hele jaar 2005 gevierd om het 900-jarig bestaan van Papendrecht te vieren met tal van activiteiten georganiseerd voor en door Papendrechters. Geheel volgens dit idee heeft Papendrecht 900 nu een logo dat ontwikkeld is door een inwoner zelf.

 

  

© fotografie: Nico Knol; Fotobewerking: Anne-Marie Aartman

Lees meer over:

papendrecht 900
Deel dit bericht met je vrienden!