zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Bibliotheek en CRP tekenen contract

21 mei 2004

PAPENDRECHT - Tijdens een kleine plechtigheid die woensdagmiddag 19 mei werd gehouden in de bibliotheek hebben de voorzitters van het Papendrechtse bibliotheekbestuur, de heer J. Vroom, en van de Culturele Raad Papendrecht, de heer J.G. Hulswit, een contract getekend voor het houden van exposities in de verbouwde bibliotheekruimte. Vanaf deze dag zullen er in de bibliotheek steeds wisselende tentoonstellingen worden verzorgd, waarbij amateur-kunstenaars uit Papendrecht en omgeving hun werk aan een groot publiek kunnen tonen. De heer Vroom sprak de wens uit dat een begin is gemaakt met een lange en vruchtbare samenwerking. De tentoonstellingen passen wat hem betreft in het beleid van de bibliotheek een zo breed mogelijk cultureel aanbod te verzorgen.

De eerste expositie werd officieel geopend door wethouder J.C. de Looff, die zich zeer verheugd toonde over de samenwerking tussen beide culturele instellingen en over de kwaliteit van de eerste expositie. Twee kunstenaars bijten op deze nieuwe locatie de spits af: Nelly Dekkers en Krijn Buizer. Het werk van deze twee kunstenaars hangt nog in de bibliotheek tot en met 24 augustus.

Vanaf vandaag zijn er op ieder willekeurig moment in Papendrecht op vier locaties exposities te bezoeken. Naast de bibliotheek zijn dit zorgcentrum De Stolpe, verpleeghuis De Wieken en het Denksportcentrum. Wie geïnteresseerd is of werk wil tentoonstellen is van harte welkom via: info@cultureleraadpapendrecht.nl. Op www.cultureleraadpapendrecht.nl hebben inmiddels 19 kunstenaars uit Papendrecht en omgeving hun kunstwerken tentoongespreid.

Lees meer over:

bibliotheek crp
Deel dit bericht met je vrienden!