maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Inrichting Papendrechts deel polder nieuwland start

4 juni 2004

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin van Papendrecht en de heer W. van Bentum, directeur van Van Bentum Recycling Centrale b.v. ondertekenden dinsdag 1 juni de realisatieovereenkomst voor ontwikkeling van het Papendrechtse deel van de Polder Nieuwland. Met ondertekening van de overeenkomst is het Papendrechtse deel van de polder klaar om te worden ingericht.

In de overeenkomst is vastgelegd dat in de Papendrechtse Nieuwlandpolder een bedrijventerrein en een ecologische zone komen. De ontwikkeling en bebouwing van het Papendrechtse bedrijvengebied wordt uitgevoerd door Rietveld Bouw Papendrecht.


In de ecozone ontstaat een prachtig rustpunt voor flora en fauna. Dieren kunnen vanuit de Zwijndrechtse Waard gemakkelijker de Alblasserwaard bereiken. Ook Papendrechters en werknemers van bedrijvenpark Nieuwland kunnen wandelend genieten van het groene en waterrijke gebied. De westelijke entree van Papendrecht wordt daarmee een mooi visitekaartje. Binnen de randvoorwaarden van de gemeente - opgesteld in overleg met de Natuur- en Vogelwacht - richt Van Bentum Recycling Centrale b.v. de ecozone in, naar verwachting binnen een jaar.

Deel dit bericht met je vrienden!