zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Werkloosheid Drechtsteden fors omhoog

5 juli 2004

PAPENDRECHT - In de hele Rijnmond - inclusief de Drechtsteden, Hoeksche Waard en Alblasserwaard - steeg het aantal werkzoekenden tussen april 2003 en dezelfde maand dit jaar met 21.642, een toename van 24 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centrum Werk- en Inkomen (CWI).


Tussen de gemeenten in het gebied zijn grote verschillen, maar overal is een toename van het werklozenbestand te zien. In Dordrecht lag de toename van het aantal werklozen rond het gemiddelde van de hele regio. In Ridderkerk nam het aantal 'slechts' met 10,8 procent toe, in het Hoeksche-Waardse Cromstrijen met niet minder dan 38,8 procent.
Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht deden het beter dan gemiddeld. Alblasserdam, Graafstroom, Hendrik-Ido-Ambacht, Nieuw-Lekkerland Papendrecht en Zwijndrecht deden het aanzienlijk slechter.
Uit de CWI-cijfers blijkt dat mannen momenteel eerder een passende baan vinden dan vrouwen en autochtonen eerder aan de slag komen dan allochtonen. Naar verwachting zet de werkloosheidsdaling onder jongeren zich komende tijd voort vanwege de vakantiebaantjes, maar zal daarna door de toestroom van schoolverlaters het tij doen keren.
De jeugdwerkloosheid (tot 24 jaar) is in Papendrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht bovengemiddeld gestegen. Dezelfde drie gemeenten scoren in vergelijking met de regio ook zeer slecht als het gaat om de stijging onder 25- tot 39-jarigen. Zwijndrecht is in de derde categorie, die van 40- plussers, de slechtst scorende gemeente in de hele Rijnmond.

Lees meer over:

werkloosheid
Deel dit bericht met je vrienden!